عائله نجم تاريخ وحضاره
اهلا وسهلا نتمنى قضاء وقت ممتع معنا
افكارنا جديده اهدافنا نبيله
نتمنى انضمامك الينا والتعاون معنا
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
دعاء مصطفى - 3225
 
احمد نجم1 - 3008
 
ام حبيبه - 2949
 
اشرف الشوربجى - 1874
 
حمادة كاتو - 1654
 
محمد رضا نجم - 1203
 
احمد ميلانو - 980
 
احسان عبد المنعم ابراهيم - 873
 
Karim_Ghobish - 741
 
مصطفى نجم - 724
 

مكتبة الصور


المواضيع الأخيرة
» مصطفى محمد حافظ نجم فى ذمة الله
الجمعة أغسطس 15, 2014 2:50 pm من طرف احمد نجم1

» حوار مع مؤرخ العائله وصاحب فكره شجره العائله
الجمعة مارس 28, 2014 6:21 pm من طرف مروة فكري نجم

» قصيدة تابين احمد فؤاد نجم للشاعرة ام كلثوم
السبت يناير 04, 2014 11:00 am من طرف احمد نجم1

» قناة السويس الهدف الرئيسى للارهاب
الجمعة يوليو 26, 2013 10:44 pm من طرف احمد نجم1

»  الرئيس والبهلوان
الأحد يوليو 07, 2013 12:52 am من طرف احمد نجم1

»  سلام وتحيه لاهالينا الاسكندرنية
الأحد يوليو 07, 2013 12:50 am من طرف احمد نجم1

» خطوات تجعل الويندوز عندك 100%
الأحد يوليو 07, 2013 12:46 am من طرف احمد نجم1

» معا لتطوير التعليم الصحى بمصر
الأحد مارس 17, 2013 11:40 pm من طرف احمد نجم1

» انت تمتلك فكرة مشروع… ماذا ستفعل الان؟
السبت نوفمبر 17, 2012 11:56 pm من طرف خالد عبدالله

» احمد السيد عبدالرحيم عبدالرحمن نجم
السبت أكتوبر 06, 2012 12:25 am من طرف احمد نجم1

» المستشار السيد عبدالرحيم عبدالرحمن نجم
السبت أكتوبر 06, 2012 12:07 am من طرف احمد نجم1

» إيجار سيارات وليموزين وخدمات سياحية
السبت سبتمبر 29, 2012 2:25 pm من طرف كار ليموزين

» توفيق عكاشة
السبت أغسطس 25, 2012 12:52 pm من طرف محمد رضا نجم

» الحاج جمال احمد نجم فى ذمة الله
الثلاثاء أغسطس 21, 2012 2:47 am من طرف محمد رضا نجم

» اسامه طلبه يلتقى بابنائه المحررين بالاسماعيلية
الثلاثاء أغسطس 21, 2012 1:04 am من طرف ام حبيبه

» الفريق مهاب ممش رئيسا جديدا لهيئة قناة السويس
الأحد أغسطس 12, 2012 7:56 pm من طرف احمد نجم1

» صور الفتاة المصرية علياء ماجدة المهدي المنشورة في النت وهي عارية تماما وعلاقة ذلك بالسياسة المصرية
الإثنين يوليو 23, 2012 12:27 am من طرف احمد نجم1

» عائلة نجم بالمنوفية
الخميس يوليو 12, 2012 7:51 pm من طرف Hema negm00

» مستشفى هيئة قناة السويس الداخل مفقود والخارج مولود
الخميس يوليو 12, 2012 2:52 pm من طرف احمد نجم1

» اين الاطفال زملائى
الأربعاء يوليو 04, 2012 1:00 am من طرف احمد نجم1

» ------((((((( قصة أجمل من الجمال نفسه ))))))----------
الخميس يونيو 28, 2012 9:20 pm من طرف ام حبيبه

» أى من هذة العبارات تؤلمك ؟
الخميس يونيو 28, 2012 9:19 pm من طرف ام حبيبه

» دول بنات الاسماعيليه ولا بلاش
الخميس يونيو 28, 2012 9:18 pm من طرف ام حبيبه

» تصويت
الخميس يونيو 28, 2012 9:18 pm من طرف ام حبيبه

» غرف عرسان
الخميس يونيو 28, 2012 9:17 pm من طرف ام حبيبه

» انتريهات جديده
الخميس يونيو 28, 2012 9:17 pm من طرف ام حبيبه

» عيد ميلاد سعيد للحاج محمد نجم محمد نجم
الخميس يونيو 28, 2012 9:16 pm من طرف ام حبيبه

» مواد تنظيف البقع
الخميس يونيو 28, 2012 9:15 pm من طرف ام حبيبه

» الشقق المحتلة تطلب التحرير
الخميس يونيو 28, 2012 9:13 pm من طرف ام حبيبه

» ترضى حد يعدم ابوك
الخميس يونيو 28, 2012 9:13 pm من طرف ام حبيبه

أفضل 10 أعضاء في هذا الشهر


طريقة عمل طاجن جمبري بالسبيط

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل

default طريقة عمل طاجن جمبري بالسبيط

مُساهمة من طرف مروج امجد في الأربعاء مايو 12, 2010 12:19 pm

طيب انا حتكلم عن اكله انا شخصيا بعملها و الوصفه دى عرفتها من واحد بحار عجوز كركوب مكحكح لما كنت طالب باتدرب على السفينه و اكيد ربنا يرحمه ..اصله مش ممكن يكون عايش لحد دلوقتى
عايز شويه تركيز
الأكله دى فيها مكونات كتيره و شويه مجهود بس طعمها لا يوصف :
طاجن سبيط بالجمبرى و المحار

المقادير
نصف كيلو سبيط طازه مش مثلج
ربع كيلو جمبرى متوسط الحجم ( بس ميكونش بحجم بتاع الصيد ) أحنا حناكل مش حنصطاد ( و مش عيب تطلبى من الراجل ربع كيلو )
ربع كيلو محار ( جندوفلى ) و لضمان سلامه المحار يجب ان تكون المحاره كامله الغلق و يصعب فتحها
حزمه كرفس
2 حبه طماطم كبيره
حزمه بصل اخضر
بصله كبيره
خل
1 حبه جوز الطيب مطحون
فلفل و ملح
معلقه صلصه طماطم كبيره على كوب ماء
4 ملاعق كبيره زيت
2 فلفل اخضر ( حسب الطلب سواء كان حامى ام بارد )
نصف رأس ثوم مفروم
نصف معلقه صغيره كسبره ناشفه
نصف معلقه صغيره روز مارى
ليمونتان

طريقه العمل

يغسل السبيط جيدا و ينظف و يقطع قطع بحجم عقله الإصبع و يقطّع الأرجل بنفس الطريقه ثم يوضع فى طبق غويط و ينقع تماما فى الخل لمده 10 دقائق
يشطف الجمبرى بسرعه و يفصص و تنظف سلسله الظهر
المحار يسلق حتى تفتح الصدفه و ينزع من الصدفه
تقطع البصله الكبيره حلقات دقيقه الحجم و البصل الأخضر طرنشات صغيره و الليمون يقطع كل ليمونه نصفين فقط
يشطف الكرفس جيدا و يقطع قطع صغيره و معه الطماطم يقطع حلقات و الفلفل الأخضر طرنشات دقيقه
يشطف السبيط بعد نقعه فى الخل ( سبب نقعه فى الخل 1- التخلص من الزفاره 2- يتساوى فى السوى مع الجمبرى و المحار 3- حتى يكون اللحم طرى )
يسلق السبيط لمده 15 دقيقه و يرفع من على النار
يتم خلط السبيط مع الجمبرى و المحار و الخضره و الطماطم و الثوم و الفلفل و الليمون و جوز الطيب و الروز مارى و الكسبره الناشفه و الفلفل و الملح و البصل فى إناء كبير
تحضير طاجن مناسب الحجم و يوضع فيه المكونات السابقه و يصب عليهم كوب الصلصه و الزيت
توضع فى الفرن على نار 450 درجه لمده نصف ساعه ثم تهدأ النار للنصف لمده ربع او نصف ساعه
و بعدها تاكلى احلى طاجن و بألف الف هنا …….عارف ان محدش حيعمله علشان غلبه
المقادير
تلاتة أرباع الكيلو جمبري مقشر
نصف كيلو سبيط (كليمارى) مقطع شرايح
ملعقتين زيت زيتون
5 أسنان توم مقطع
معلقتين توم مفري
قرنين فلفل أحمر حامي
قرنين فلفل أخضر رومي
حزمتين كسبرة خضراء
2 طماطم مقطعة
معلقتين صلصة
بشر ليمونة
ملح، فلفل
زيت زيتون
الطريقة
نحضر تلات أرباع كيلو جمبرى مقشر ونصف كيلو سبيط ( كليماري) مقطع شرائح ونحط ملعقتين زيت زيتون ومعهم رأس توم مقطع وفلفل أحمر حامي ونشوحهم في طاسة تيفال مع رشتين فلفل أسمر كويسين وملح. .1
في طاسة تانية نضع ملعقتين زيت زيتون ونضع ملعقتين من الثوم المفري وفلفلتين رومى أخضر مقطعة مكعبات وبصلة مفرية والطماطم المقطعة مكعبات وملعقتين صلصة وبشر ليمونة كبيرة (ونراعى الترتيب السابق) ... ونقلب شوية وبعدين نحط حزمتين كسبرة خضراء مفرية في الآخر خالص. .2
نجيب الطاجن ونحط نصف التخديعة السابقة وبعدين نصب الجمبرى بالسبيط ونكمل على الوش بباقى الخلطة وندخله الفرن فترة مش كبيرة بقدر ربع ساعة لحد ما يتشرب ...وبالهناء والشفاء،،،
المقادير
تلاتة أرباع الكيلو جمبري مقشر
نصف كيلو سبيط (كليمارى) مقطع شرايح
ملعقتين زيت زيتون
5 أسنان توم مقطع
معلقتين توم مفري
قرنين فلفل أحمر حامي
قرنين فلفل أخضر رومي
حزمتين كسبرة خضراء
2 طماطم مقطعة
معلقتين صلصة
بشر ليمونة
ملح، فلفل
زيت زيتون
الطريقة
نحضر تلات أرباع كيلو جمبرى مقشر ونصف كيلو سبيط ( كليماري) مقطع شرائح ونحط ملعقتين زيت زيتون ومعهم رأس توم مقطع وفلفل أحمر حامي ونشوحهم في طاسة تيفال مع رشتين فلفل أسمر كويسين وملح. .1
في طاسة تانية نضع ملعقتين زيت زيتون ونضع ملعقتين من الثوم المفري وفلفلتين رومى أخضر مقطعة مكعبات وبصلة مفرية والطماطم المقطعة مكعبات وملعقتين صلصة وبشر ليمونة كبيرة (ونراعى الترتيب السابق) ... ونقلب شوية وبعدين نحط حزمتين كسبرة خضراء مفرية في الآخر خالص. .2
نجيب الطاجن ونحط نصف التخديعة السابقة وبعدين نصب الجمبرى بالسبيط ونكمل على الوش بباقى الخلطة وندخله الفرن فترة مش كبيرة بقدر ربع ساعة لحد ما يتشرب ...وبالهناء والشفاء،،،

المقادير
تلاتة أرباع الكيلو جمبري مقشر
نصف كيلو سبيط (كليمارى) مقطع شرايح
ملعقتين زيت زيتون
5 أسنان توم مقطع
معلقتين توم مفري
قرنين فلفل أحمر حامي
قرنين فلفل أخضر رومي
حزمتين كسبرة خضراء
2 طماطم مقطعة
معلقتين صلصة
بشر ليمونة
ملح، فلفل
زيت زيتون
الطريقة
نحضر تلات أرباع كيلو جمبرى مقشر ونصف كيلو سبيط ( كليماري) مقطع شرائح ونحط ملعقتين زيت زيتون ومعهم رأس توم مقطع وفلفل أحمر حامي ونشوحهم في طاسة تيفال مع رشتين فلفل أسمر كويسين وملح. .1
في طاسة تانية نضع ملعقتين زيت زيتون ونضع ملعقتين من الثوم المفري وفلفلتين رومى أخضر مقطعة مكعبات وبصلة مفرية والطماطم المقطعة مكعبات وملعقتين صلصة وبشر ليمونة كبيرة (ونراعى الترتيب السابق) ... ونقلب شوية وبعدين نحط حزمتين كسبرة خضراء مفرية في الآخر خالص. .2
نجيب الطاجن ونحط نصف التخديعة السابقة وبعدين نصب الجمبرى بالسبيط ونكمل على الوش بباقى الخلطة وندخله الفرن فترة مش كبيرة بقدر ربع ساعة لحد ما يتشرب ...وبالهناء والشفاء،،،
المقادير
تلاتة أرباع الكيلو جمبري مقشر
نصف كيلو سبيط (كليمارى) مقطع شرايح
ملعقتين زيت زيتون
5 أسنان توم مقطع
معلقتين توم مفري
قرنين فلفل أحمر حامي
قرنين فلفل أخضر رومي
حزمتين كسبرة خضراء
2 طماطم مقطعة
معلقتين صلصة
بشر ليمونة
ملح، فلفل
زيت زيتون
الطريقة
نحضر تلات أرباع كيلو جمبرى مقشر ونصف كيلو سبيط ( كليماري) مقطع شرائح ونحط ملعقتين زيت زيتون ومعهم رأس توم مقطع وفلفل أحمر حامي ونشوحهم في طاسة تيفال مع رشتين فلفل أسمر كويسين وملح. .1
في طاسة تانية نضع ملعقتين زيت زيتون ونضع ملعقتين من الثوم المفري وفلفلتين رومى أخضر مقطعة مكعبات وبصلة مفرية والطماطم المقطعة مكعبات وملعقتين صلصة وبشر ليمونة كبيرة (ونراعى الترتيب السابق) ... ونقلب شوية وبعدين نحط حزمتين كسبرة خضراء مفرية في الآخر خالص. .2
نجيب الطاجن ونحط نصف التخديعة السابقة وبعدين نصب الجمبرى بالسبيط ونكمل على الوش بباقى الخلطة وندخله الفرن فترة مش كبيرة بقدر ربع ساعة لحد ما يتشرب ...وبالهناء والشفاء،،،

مروج امجد
عضو ماسى
عضو ماسى

انثى عدد المساهمات: 707
تاريخ التسجيل: 01/05/2010
العمر: 17

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

default رد: طريقة عمل طاجن جمبري بالسبيط

مُساهمة من طرف احمد ميلانو في الأربعاء مايو 12, 2010 2:43 pm

شكرررررر

احمد ميلانو
عضو ماسى
عضو ماسى

ذكر عدد المساهمات: 980
تاريخ التسجيل: 07/05/2010

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة


صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى